Elegant luciferdoosje

Deze tuin werd volledig gestript en heropgebouwd. Het poolhouse is zo ontworpen dat het als een luciferdoosje uit de woning schuift. De twee lange zijden zijn volledig transparant om binnen en buiten zo sterk mogelijk in elkaar te laten over lopen. Bovenste en onderste raamlijsten zijn amper te zien van binnenuit door het verlaagde plafond en de verzonken profielen. Schuiframen kunnen worden bediend met spraaktechnologie, een leuk technologisch snufje. Een natuurstenen vloer loopt verder in een bank en de bank wordt dan plots een bewandelbaar pad buiten. Dit pad loopt dan weer over in een plateau waar de jacuzzi is ingewerkt. In de avondzon kan van de jacuzzi genoten worden, mét zicht op de velden. De lange horizontale lijn aan ramen en de strategisch geplaatste bomen benadrukken eveneens het wijdse zicht op de omgeving. Binnen in het poolhouse zijn verschuifbare transparante houten wanden die kunnen worden verschoven naar wens en de bank verbergt bovendien een uitschuifbare tv, alweer een leuk technologisch snufje die een doordachte voorbereiding vroeg. We kozen voor een interessante combinatie van natuursteen, hout, en donker hout qua materialen. De natuurlijke materialen stralen een sterke persoonlijkheid en eigenheid uit. Het volledige ontwerp van de tuin, de overgang van de woning naar het poolhouse, de look van het poolhouse, d keuken tot de sanitaire ruimte werd gedaan door ons bureau. Een overloopzwembad laat de bewoners maximaal genieten van het buitenleven en verschillende terrassen zorgen voor diverse belevingen doorheen de dag en avond. De buitenkeuken is volledig uitgewerkt in hetzelfde materiaal als de terrassen en zelfs de deurtjes van de kast zijn bijna onzichtbaar ingewerkt in het volume. Kortom, geen enkel detail werd over het hoofd gezien. Kijk mee naar het resultaat.. (Fotografie Pilarshoots)